La nena dels llibres, Oliver Jeffers



Il·lustrador tipogràfic: Sam Winston
Editorial: Andana
Any:  2016
Gènere: Narrativa infantil
Enquadernació: Cartoné
Pàgines: 40
Llengua: Rústica


La nena dels llibres és un petit tresor. És un llibre d’aquells dels quals se’n pot dir molt, però és millor no dir gaire i que el futur lector descobreixi tots els seus secrets, una mica com obrir un regal, que només veus l’embolcall, però n’has de descobrir el contingut. Així que no us en diré gaire res, però intentaré que, tan sols, us piqui una mica la curiositat, i decidiu anar-ne a buscar un exemplar per quedar-ne totalment atrapats.

En aquest llibre trobem una nena de qui no en coneixem el nom, que avança pàgina rere pàgina, enriquint-se amb les diferents obres que formen part de la història de la literatura infantil i juvenil, històries que fan créixer la seva imaginació i que converteixen aquella nena buida del principi, en una nena plena de colors i llibertat.

Al llarg de les seves pàgines, ens anem trobant cara a cara amb grans obres infantils i juvenils com Robinson Crusoe, Els viatges de Guilliver, Les aventures d’en Pinotxo o Alícia al país de les meravelles entre moltes d’altres. Fragments de totes aquestes grans obres conformen les il·lustracions tipogràfiques, construïdes com si jossin joies d’orfebreria, que acompanyen les il·lustracions d’Oliver Jefferson, que combinen fotografies i dibuixos sorgits de la mà del propi autor.

La nena dels llibres és un homenatge a les grans obres de la literatura infantil i juvenil, un llibre ple de sorpreses i descobriments, de records i de nostàlgia. Un llibre que hauria de passar per les mans de tots els lectors del món.





PUNTUACIÓ

5/5

Comentarios

Publicar un comentario

Entradas populares