Sarah's Scribbles: gats indòmits, Sarah Andersen


Editorial: Bridge
Any: 2018
Gènere: Còmic
Enquadernació: Cartoné
Pàgines: 108
Llengua: Català


Amb l’enginy i l’encant que la caracteritzen, la tercera col·lecció de còmics i assajos il·lustrats de la Sarha Andersen ofereix una guia de supervivència al caos de la vida moderna: des de com evitar la gent matinera, fins a la defensa dels trols d’internet, passant per la “no màgia” de l’ordre. Però quan tot falla i el món que t’envolta s’enfonsa, fes-te una xocolata desfeta, compta els dies que falten per fer vacances i abraça la boleta peluda d’esperança que tens al costat.


Gats indòmits és el tercer llibre que compro d’aquesta autora i, us haig de dir que, si encara no n’heu llegit cap, ja podeu aixecar el cul de la cadira, i anar a la llibreria més propera que trobeu per comprar-ne un.

Sarah Andersen s’ha convertit en tot un fenomen mundial, i és que els seus llibres no deixen indiferent. Amb un estil inconfusible, Andersen crea un llibre divertit i gamberro, carregat d’ironia, que esdevé una crítica i, alhora, tal com diu la sinopsis del llibre, una guia per a la supervivència al món modern.

Gats indòmits és un llibre que es llegeix en una tarda, en el qual el lector hi troba diferents vinyetes on s’hi fa una sàtira del món mil·lenial, i és que Sarah Andersen ja ha estat batejada com a “la il·lustradora de la generació mil·lenial”.

La quotidianitat del món actual és la protagonista de cada historieta i, els personatges que s’hi passegen podrien ser qualsevol de les persones amb qui ets pots creuar pel carrer, fins i tot, un mateix.
L’ansietat, el feminisme i internet, entre d’altres, són temes que apareixen en tots els llibres d’aquesta autora i, no és estrany tornar-los a trobar en aquest tercer.

Aquest llibre, però, presenta una novetat respecte als anteriors: l’autora afegeix un annex en el qual dóna consells, a partir de la seva pròpia experiència, a joves creadors i artistes per a no tenir por a treballar a través d’internet. Si us he de ser sincera, aquest annex, pel meu gust, és totalment sobrer dins el llibre, personalment crec que l’autora s’ha equivocat de lloc. Andersen, essent una autora amb gran ressò a les xarxes socials, hauria pogut aprofitar aquesta repercussió per llançar el missatge que vol donar a través d’aquest mitjà, ja que, a un lector que no es dediqui a penjar contingut de creació pròpia a internet, li pot arribar a fer nosa trobar-se aquest apartat en el llibre, ja que trenca totalment el ritme de la lectura i del conjunt.
Però deixant de banda aquesta petita pega que és per a mi aquest annex, l’autora torna a aconseguir crear un llibre que desprèn ironia i humor pàgina rere pàgina, sense fer-se repetitiva. Un llibre imprescindible per a riure’ns i, alhora, prendre consciència del món actual.

Jo... només vull viure en pau.

PUNTUACIÓ

4/5

Comentarios

Publicar un comentario

Entradas populares