Contes macabres, Edgar Allan Poe


Il·lustrador: Benjamin Lacombe
Editorial: Baula
Any: 2012
Gènere: Conte
Enquadernació: Cartoné
Pàgines: 216
Llengua: Català


Una edició de luxe dels contes d’Edgar Allan Poe, mestre del terror. Els inquietants relats, traduïts per Julio Cortázar, estan acompanyats de les espectaculars il·lustracions de Benjamin Lacombe. Aquesta edició, inclou un text de Baudelaire sobre la vida i l’obra de Poe.

Abans d’aquest llibre, encara no havia llegit res de Poe, tot i que el tenia a la llista d’autors pendents. De llibres, en tenia uns quants, però no trobava el moment de començar la seva lectura, fins que un dia, una amiga em va regalar aquesta petita joia.

Realment, atrevir-se a ressenyar Poe és ser una mica presumptuós. Poe és un dels autors que més respecte m’imposa, i fer una ressenya dels seus textos m’està costant, i crec que no m’allargaré massa. Poe és millor llegir-lo que ressenyar-lo.

Molts són els que qualifiquen l’obra de Poe com a juvenil, però des del meu punt de vista, són textos que van més dirigits a un públic adult. El llenguatge i l’estil de Poe no és fàcil, sinó que et condueix a una lectura més aviat lenta, en la qual cada paraula és important.

El que més m’ha agradat del seu estil és que, cada conte, està explicat com si fos una vivència pròpia de l’autor, fet que li atorga un cert realisme al text. A cada línia que escriu, Poe demostra que coneix molt bé el gènere, el domina, i ho vol demostrar als lectors.

Pel que fa a les il·lustracions que l’acompanyen, en destacaria que fa pensar en el món de Tim Burton, i jo sóc molt fan d’aquest director cinematogràfic. A més, Lacombe fa un gran ús dels blancs, els grisos i els vermells en contraposició del negre de les pàgines, ressaltant els trets macabres dels quals presumeix el títol de la publicació.

Contes macabres és un excel·lent recull de contes de Poe, editat cuidant tots els detalls, des de la tria de textos, entre els quals trobem contes com “El gat negre”, Berenice”, “El retrat oval” o “La caiguda de la Casa Usher”, il·lustrats amb una elegància sublim. Una petita joia que tots els amants de Poe haurien de regalar-se.


Per quin motiu, en llegir-les, se’m van eriçar els cabells al cap i la sang se’m va glaçar a les venes?

PUNTUACIÓ

4/5

Comentarios

  1. veus, aquest no crec que el llegeixi. Les coses de por i macabres em fan una mica de cosa ^^U (tampoc m'agrada el cinema del Tim Burton per la mateixa raó) jijijij

    ResponderEliminar
  2. Jo em declaro fan de Tim Burton!!!

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares