Un fill, Alejandro Palomas



Editorial: La Galera
Any: 2015
Gènere: Narrativa juvenil
Enquadernació: Rústica
Pàgines: 283
Llengua: Català


En Guillem és un nen introvertit, amb un somriure permanent, i és un àvid lector de tot allò que li cau a les mans. Té només una amiga. Fins aquí tot en ordre. Però rere aquesta aparença de tranquil·litat s'amaga un món fragilíssim, agafat amb pinces i amb un misteri per resoldre. El trencaclosques el configuren un pare en crisi, una mare absent, una professora intrigada i una psicòloga que mira de recompondre el que amaga el nen.


Un fill va ser un d’aquells llibres que, mentre passeges per la llibreria, sense cap intenció de comprar res, només pel plaer de passejar-te entre els seus prestatges, va aparèixer del no-res, ell i la seva portada. Sí, ho confesso, la seva portada em va atrapar, però el que va fer que l’agafés sense pensar-ho va ser una sola paraula de la contraportada: supercalifragilisticoespialidós. No va caldre res més que llegir aquesta paraula per saber que havia d’endur-me’l a casa. Ho confesso, sóc molt fan de la Mary Poppins, des de sempre, és amor en estat pur, així que, aquesta paraula màgica va fer que la relació entre aquest llibre i jo fos amor a primera vista, però quan ens vam conèixer una mica més, vaig adonar-me que seria un dels amors de la meva vida.

Vaig acabar-lo en una tarda, enlentint la lectura cada vegada més, per no acabar-lo, per degustar cada una de les seves paraules, presa d’aquell pànic de llegir-se un llibre massa ràpid, d’aquella por de arribar al final, tancar-lo, i notar el buit d’haver-lo acabat. El volia fer durar tant com pogués, però un cop comences la lectura, t’atrapa, et fa presoner de les seves pàgines i, per molt que ho intentis, no en pots escapar.

Amb una prosa senzilla, Alejandro Palomas va construint una novel·la coral, on tot els seus personatges hi tenen veu. Un novel·la que amaga secrets que el lector es va fent seus, i va descobrint a poc a poc. Una novel·la plena de sentiments ocults, silencis, i un misteri que envolta la vida dels seus protagonistes.

- I tu com saps tantes coses de la Mary Poppins?
-Doncs perquè, quan sigui gran, seré com ella. És que és com els mags però millor i a més a més vola sense ales, oi que sí, papa?

PUNTUACIÓ

5/5

Comentarios

Publicar un comentario

Entradas populares