La mala reputació, Bel Olid


Editorial: Proa
Any: 2012
Gènere: Conte
Enquadernació: Rústica
Pàgines: 141
Llengua: Català


Bel Olid té la màgia i la precisió d’una llançadora de ganivets. Explora les relacions personals, la incomunicació, la violència i el sexe amb una veu neta que emmudeix, quan cal, per dir més.
Els tretze contes del llibre presenten personatges sovint desorientats en un món que gira aparentment impertorbable i enigmàtic. Inquietuds i secrets són revelats per una escriptura que arrossega el lector i el convida a esquinçar la capa protectora de les formes socials i la reputació. Crueltat i puresa; el sexe i la violència com dos motors vitals. Bel Olid evoca un món personal on el més delicat i el més terrible de la condició humana esdevenen dures cares de la mateixa moneda.

Què dir sobre aquest llibre que no digui ja la seva contraportada?

Bel Olid és única, i ho demostra en cada un dels seus contes. No hi ha paraules sobreres, totes tenen un perquè. Aconsegueix dir, en poques pàgines, allò que alguns diuen en una saga de tres o quatre llibres. Frases directes, amb mots atrevits, fa passar per davant del lector tota la incomoditat de les relacions socials.

La mala reputació és un llibre incòmode que explica tot allò que no diu. Amb aquest recull, Bel Olid demostra que té un gran domini en dir tot allò que calla. Amb un llenguatge cru, incisiu, i despullat, fa diana en la impotència del lector.

Un recull de tretze contes que necessiteu llegir. No hi ha ressenya que li faci justícia a una obra d’art com aquesta. Així que, com els contes, seré breu i concisa, i només us diré una cosa: sortiu al carrer, aneu a la llibreria que més us agradi, i compreu-vos aquest llibre.

Si el nen pesat que no para de cridar fos fill meu, segurament no hauria sobreviscut fins a aquesta 
 edat. L’hauria donat als gossos, l’hauria ofegat a la banyera, l’hauria llançat per una finestra, l’hauria esquarterat amb el ganivet de plàstic que intenta prendre-li a la nena dels rínxols d’or.

PUNTUACIÓ

5/5

Comentarios

Publicar un comentario

Entradas populares