Face, Rosario Villajos


Editorial: Ponent Mon
Any: 2017
Gènere: Novel·la gràfica
Enquadernació: Rústica
Pàgines: 86
Llengua: Castellà


Face és un relat sobrenatural i autobiogràfic sobre la identitat, la fugida d'un mateix cap a l'amor, i la lluita per encaixar i ser "normal" en la societat actual.

Des de fa una mica més d’un any, m’atrau molt tot el món de la il·lustració, el còmic i la novel·la gràfica. Vaig assabentar-me de l’existència de Face per casualitat, un dia voltant per aquests móns d’internet. Per cert, deixeu-me fer un incís que no té res a veure amb el llibre, però si amb el blog, jo sóc de la vella escola de filologia catalana, la dels accents diacrítics, així que, encara que els senyors de l’IEC hagin decidit esborrar-los del mapa, des d’aquí, jo els reivindico escrivint-los. Incís fet, reprenc el fil. Com us deia, des de fa una mica més d’un any, tinc un gran interès per tot el que és el món de la il·lustració, i em vaig topar amb aquest títol per casualitat. Face és la història d’una noia normal i corrent, igual a tothom, excepte en una cosa: no té cara, fet que li complica les relacions socials, i amb ella mateixa.

Al llarg de la novel·la, la protagonista fa una constant reflexió sobre qui és i què vol, mostrant, així, l’obsessió de la societat per voler aparentar allò que els altres voldrien veure en ells, i allò que un mateix vol que els altres vegin en ells: algú normal, igual a tothom. Face, títol de l’obra, i nom de la protagonista, és una perfecta metàfora de l’obsessió per la imatge, el voler ser igual que tothom, i ser considerat normal. Però què és ser normal? Ser igual que la multitud ens fa normal? Hem d’esborrar allò que ens diferencia de la resta per poder ser considerats normals? El lector no trobarà resposta a aquestes preguntes, sinó que serà convidat a respondre-les.

Pel que fa a la il·lustració, és fàcil adonar-se que destaca per sobre del text. L’autora utilitza, sobretot, el negre, deixant espai pels vermells i els blaus. Hi ha un marcat contrast entre les línies dures, que presideixen la il·lustració, i l’aparició, fugaç, del traç del llapis i els colors suaus.

Face és un llibre amb molta personalitat, ideal per començar a introduir-se en el món de la novel·la gràfica.



Cuánto tiempo puedes fingir que no tienes rostro?

PUNTUACIÓ

3/5

Comentarios

Entradas populares